2009. augusztus 29., szombat

Valami, amit nem lehet nem észrevenni, ám mégsem látjuk.

Valami, ami ott van az orrunk előtt, mégsem látjuk. Valami, ami diktálja a szabályokat, mégsem egy 10 parancsolat. Valaki, aki megmondja hogy élj, mégsem egy személy. Nem is egy tárgy, ami elvakít, és nem is egy érzés egy Nő iránt, aki miatt két éven keresztül szenvedtél.

Valami, ami sokkal több ennél: egy rögeszmés ragaszkodás ami nemzedékről nemzedékre hárul, és ami minden kérdésre tudja a megfelelő választ. Kitölt minden teret, és megmondja mi a helyes.
Valami, ami minden emberrel vele születik, és már fiatal korában kiteljesül. Követjük mint valami vallást, nem kérdőjelezzük meg, hisz ezzel bűnt követünk el. Elfogadjuk, hogy mindent tud, amit tud az helyes, és aszerint kell élnünk. Meggyőződésünk, ha nem így teszünk bűnösök vagyunk, és bűnösnek is érezzük magunkat. Sokszor még szégyelljük is.

Azt mondja házasodj meg, szaporodj, hisz fent kell tartani  a fajt. Azt mondja a szerelem annyi, amit egy embernek adhatunk és oda is kell adnunk. Azt mondja, ha valaki a szívet ennél többnek gondolja, az gonosz. Néha azt is állítja, hogy a házasság felhatalmazás arra, hogy uralkodjunk és jogosan gondoljuk sajátunknak a másik testét és lelkét.
Azt mondja, végezzük csak azt a munkát amit utálunk, mert ezt kell tennünk, hisz szervezett társadalomban élünk. Ha mindenki azt csinálná amit szeret, felborulna minden amit felépítettünk és a világ megtorpanna, nem haladna előre.

Mindig legyél nyájas, és nevesd ki azokat az embereket, akik kimutatják az igazi érzelmüket. Ők gyengék és veszélyesek a társadalomra nézve.
Azt mondja, ha azt akarod, hogy jobban szeressenek, a lehető legritkábban mondj nemet. Ha igent mondasz, az növeli a túlélési esélyeidet ebben az ellenséges világban.
Azt mondja, hogy az érzéseidnél sokkal fontosabb, hogy mit mondanak mások.
Vigyázz, mert ha másként viselkedsz, és azzal felhívod magadra a figyelmet, lehet, hogy száműznek, mert megfertőzöd a társadalom többi tagját, és tönkreteszed azt, amit olyan nehéz volt megszervezni.

Mindig kísérd figyelemmel, hogy kell kinéznie az otthonodnak, a ruházatodnak, és ha nem tudsz dönteni - hisz nem is tetszik amit látsz - hívj tanácsadót aki mindent elkövet, hogy megmutathasd barátaidnak hogy milyen jó ízlésed van.
Azt mondja Neked étkezz napjában háromszor, még akkor is ha nem vagy éhes - azonban koplalj, ha nem felelsz meg az adott szépségideálnak, még akkor is, ha nagyon éhes vagy.

Szeretkezz, ha akarsz, ha nem, gyilkolj ha veszélyben a hazád, siess, múljon hamar az idő, hogy mielőbb nyugdíjba vonulhass és végre csak magaddal foglalkozz. Adott esetben panaszkodj, hogy milyen nehéz az élet, de ha ez sem segít, azt mondja vegyél részt vallási szertartásokon, és légy rá büszke, hogy te olyat tudsz, amit mások nem.
Mondja, hogy vesd meg a másikat, aki nem hisz abban, amiben Te.
Azt mondja utódaid járjanak a nyomdokaidban, hisz Te vagy az idősebb és Te tudod milyen a világ. Szereztess velük diplomát, még akkor is ha olyan állást találnak majd, amelyben nem lesz szükségük rá. Taníttass  meg velük olyanokat, amikre soha nem lesz szükségük az életben, hisz valaki egyszer azt monda neked, hogy ismerned kell, és ezáltal nekik is: algebra, trigonometria, Hammurappi törvénykönyve.

Kimondja, neveld arra Őket, hogy soha ne keserítsék meg szüleiket, akkor se, ha emiatt le kell mondaniuk mindenről, ami boldoggá teszi Őket.
Tanítsd meg nekik, hogy a zenét halkan kell hallgatni, halkan kell beszélni, rejtőzködni kell ha sírnak, mert valaki egyszer azt monda neked, hogy Ő a mindenható mindentudó, Ő diktálja a játékszabályokat, Ő szabja meg a helyest és helytelent, a siker dicsőségét és a hála fontosságát.
Ő mondja meg, hogyan kell szeretni... . ...hogy egy percig se érezd, Te igen is tudsz szeretni.

Valami, amit nem lehet nem észrevenni, valami ami megmondja hogy élj, valami, amit úgy nevezek: társadalom és nemzedékről nemzedékre haladó, mérhetetlenül lassan változó megszokás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése